Adalet Meslek Yüksekokulu Binasına Kavuşuyor

Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu'nun temeli törenle atıldı.  Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu’nun temel atma törenine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın yanı sıra Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, yapım işini üstlenen hayırsever Tülay Ulusoy, protokol üyeleri ve öğretim elemanları katıldı.

“Annem ve eşim için de okul yaptıracağım”
Yüksekokulun yapımını üstlenen hayırsever Tülay Ulusoy törende yaptığı konuşmada: “Babamın adına yapılan bu okulun temel atma töreninde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu fikri çocukluk dişçimiz Mustafa Kemal Güneşdoğdu’nun verdiği bir röportajı okuduktan sonra benimsedim. "İnşallah annem ve eşim için de okul yaptırarak hayır işlerine devam edeceğim. Ben bugün de bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

“Bir şehre yapılacak en büyük iyilik eğitime yapılan katkıdır.”

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "İnsanlık tarihine baktığımızda en önemli gücün bilgi olduğunu görürüz. Bir topluluk ya da bir millet bilgiye sahipse güçlüdür ya da bilgiye sahip olduğu oranda güçlüdür. Bilgi toplumu ortaya çıkarabilmenin yolu da eğitimdir. Bir halka, bir şehre yapılabilecek en büyük iyiliğin eğitime yapılacak olan katkı olacağına her zaman inandım, buna rektörlük dönemimde daha da fazla inandım. Merhum Mehmet Tülazoğlu'nun ismi artık Çarşamba'da her zaman yaşayacak. Eğitimde yatırımlar sadece devlet desteği ile olmuyor. Hayırseverlerimizin de bu konuda büyük katkıları var ve bunları hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Ben katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.