Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Siyasal İletişim Dersi Verdi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 8 Ekim Perşembe günü İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin “Siyasal İletişim” dersine konuk oldu.
İletişimin toplumsal hayat içinde oynadığı role dikkat çeken Başkan Yılmaz, ilişki sermayesi olarak nitelediği olgunun doğuştan geldiğini ama sonrasında öğrenilebildiğini söyledi. İletişimin sadece medya sektörü olarak anlaşılmaması gerektiğini ifade eden Yılmaz, Türkiye’de iletişimin hak ettiği konumda olmadığını belirtti.
Yusuf Ziya Yılmaz, günümüzde sosyal medyanın televizyon haberciliğinin önüne geçtiğini ve medyada algı yönetiminin var olduğunu vurgulayarak; “Sosyal medya televizyon haberciliğinden daha etkili hale geldi. Sizler bu sektörün içerisinde yer alacaksınız. Onun için daima doğru iletişim içerisinde olun. Çünkü herkesi her zaman kandıramazsınız.” dedi.
Kent yönetiminde siyasal iletişimin son derece önemli olduğunu kaydeden Yılmaz, “Şehirde görev alan kişilerin sorumluluktan kaçamaz. Siz de sorumluluk almaktan kaçınmayın.” şeklinde konuştu.