İFGİ Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi tarafından 9-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “1. İletişim Şenliği” kapsamında gerçekleştirilen “İletişim Fakültesi Genç İletişimciler”(İFGİ) ödül töreni 11 Mayıs Çarşamba günü sahiplerini buldu. Fakültenin konferans salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Basın İlan Kurumu Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Ferşat Kolbakır ve Prof Dr. HASAN Gümüş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran yaptı. Taşkıran, ““İletişim Fakültesi öğrencilerinin önünü açmak, gelecekteki günlerine umutla bakmalarını sağlamak amacıyla böyle bir yarışma düzenlemeyi düşündük. Öğrencilerimizin Genç İfade adıyla yayınlanan gazetede yaptıkları her türlü çalışmayı hepsinin ayrı ayrı tecrübeleri bulunan jüri üyeleriyle değerlendirdik. Sonuçlara göre dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini takdim edeceğiz. Ben öğrencilerimin hepsine başarılar diliyorum” dedi. Dekan Taşkıran’ın ardından söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr.ç Ferşat Kolbakır, Çarşamba’da gerçekleştirilen akademik etkinliklerin sevindirici olduğunu belirterek, “Bundan yaklaşık 4-5 yıl öncesinde burada üniversitemizin ilk kampüsünün oluşacağı günlerde hiç kimse bu işe sıcak bakmıyordu. Çarşamba’da bu türde akademik bir yapılanmanın gerçekleşmesi hayaldi. Ancak hayalin gerçekleştirmek için çok büyük çabalar sarf edildi.” şeklinde konuştu. Son olarak söz alan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ilçelerde bulunan fakültelerin sıkıntılarına dikkat çekerek, Çarşamba ilçesinin bu sıkıntıları aşma yolunda ilerlediğini vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından haber ve fotoğraf dallarında dereceye giren üniversite öğrencilerine ödülleri takdim edildi. Tören katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Öğrencilerin 7 farklı kategoride yarıştığı İFGİ ödüllerinde kazananların isimleri şöyle:

Kültür Sanat Haberi Kategorisi 1.lik Ödülü: Ceren Canbulat – Şair Ceketli Çocuksuz 10.Yıl
Kültür Sanat Haberi Kategorisi Övgüye Değer Ödülü: Enes Köse – Geç Kalınmış Bir Yazar: Oğuz Atay,
Araştırma-Özel Haber Kategorisi 1.lik Ödülü: Ünsal Karka – Çarşamba’nın Tarihi Sembolü: Yeşilırmak Köprüsü
Araştırma-Özel Haber Kategorisi Övgüye Değer Ödülü: Kübra Deniz – Meriç’in Karşı Yakası
Sağlık-Spor Haberi Kategorisi 1.lik Ödülü: Ayşe Çolak ve Tutku  Bay – Erkek Egemen Futbolda Kadın Eli
Sağlık-Spor Haberi Kategorisi Övgüye Değer Ödülü: Şükrü Berk Askar ve Melih Liman-Nesiller Arası Köprü: Samsunspor
Rutin Haber Kategorisi 1.lik Ödülü: Semanur Koçaker – İletişim Fakültesi Yeni Öğrencilerini Ağırlıyor
Rutin Haber Kategorisi Övgüye Değer Ödülü: Nazan Kılcı ve Işıl Kaptan – “Şiddet Olgusu Kadınlar Tarafından Normalleştiriliyor”
Röportaj Kategorisi 1.lik Ödülü: Kübra Deniz – Ölümle Dans: Savaş Muhabirliği
Röportaj Kategorisi Övgüye Değer Ödülü: Tayfur Kara – Sokak Hayvanlarına Adanmış Bir Ömür
Haber Fotoğrafı Kategorisi 1.lik Ödülü: Tayfur Kara – Sokak Hayvanlarına Adanmış Bir Ömür başlıklı haberdeki fotoğraf
Haber Fotoğrafı Kategorisi Övgüye Değer Ödülü: Nazan Kılcı – Yamaç Paraşütünün Yeni Gözdesi Bafra başlıklı haberdeki fotoğraf.
Estetik Fotoğraf Kategorisi 1.lik Ödülü: Ozan Yazar- Sis Balıkçısı başlıklı fotoğrafıyla,
Estetik Fotoğraf Kategorisi Övgüye Değer Ödülü: Işıl Kaptan-Hayatın Renkleri Başlıklı fotoğrafıyla ödüllerin sahibi oldular.