İletişim Fakültesi Akademik Kurulu Gerçekleşti

İletişim Fakültesi 2015-2016 Öğretim Yılı Akademik Kurul toplantısı Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın katılımıyla 20 Ekim Salı günü saat 10.00’da İletişim Fakültesi Sinema Salonu’nda gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Taşkıran Fakülte Hakkında Bilgi Verdi
Toplantıda ilk olarak söz alan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, İletişim Fakültesinin 2014-2015 öğretim dönemi boyunca gerçekleştirdiği akademik ve idari çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Prof. Dr. Taşkıran, 2014-2015 öğretim yılında 2 adet Bilimsel Araştırma Projesinin (Fotoğraf Stüdyosu ve Haber Atölyesi) başarıyla tamamlandığını belirtti.
2015-2016 öğretim yılı için planlanan akademik çalışmalara değinen Taşkıran ayrıca planlanan BAP projeleri ve bölümlere ilişkin altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Taşkıran, fakültenin teknik düzeyde gelişimi için Kısa Film Atölyesi, 3D Animasyon ve İT Laboratuvarı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi projeleri geliştirildiğini söyledi. Taşkıran konuşmasına bölümlere ihtiyaç duyulan personel ve altyapı çalışmaları hakkında talepleri dile getirerek devam etti. İletişim Tasarımı Bölümü’nün yerine Yeni Medya ve İletişim Teknolojileri Bölümü’nün açılmasının planlandığını belirten Taşkıran, gerekli çalışmaların tamamlandığını söyledi.
Rektör Akan: “Bölümler Değişime Açık Olmalı”
Dekan Nurdan Ö. Taşkıran’ın ardından söz alan Rektör Akan, 2016-2017 öğretim yılı içinde açılması teklif edilen Yeni Medya ve İletişim Teknolojileri bölümünün fakültenin vizyonuna katkı sunacağını belirtti. Konuşmasında Amerika Birleşik Devletlerindeki üniversitelerden örnekler veren Akan “Amerika’da üniversiteler sektörle entegre olmuş bir durumda. Bu da sektörel gelişmelerin üniversiteler tarafından takip edilmesini kolaylaştırıyor ve hızlı çalışan bir değişim mekanizması ortaya çıkarıyor. Türkiye’de de akademinin bunu başarması gerek. Değişim mekanizmasını kurabilmemiz lazım” dedi.
İkinci öğretim programının ilçelerde eğitim hayatına olumlu katkısının olacağını belirten Akan, İletişim Fakültesi’nde 2016-2017 öğretim yılı içerisinde açılması planlanan ikinci öğretim programına desteğini ifade etti.
Rektör Akan, 2014-2015 öğretim yılında İletişim Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilen akademik faaliyetlere değinerek, 2015-2016 öğretim yılı için öngörülen akademik çalışma sayısının yüzde 200’lük gibi bir artışa tekabül ettiğini ve bunun sevindirici olduğunu söyledi.
Mustafa Kemal Güneşdoğdu kampüsüne ilişkin öğretim elemanlarının kampüs içerisine ATM yerleştirilmesi, yemekhane, postane, sosyal tesislerin restorasyonu taleplerini dinleyen  Rektör Akan bu taleplerin takip edileceğini belirtti. Akan, konuşmasını “2015-2016 öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.” sözleriyle sonlandırdı.
Akademik kurulun ardından, İletişim Fakültesi uygulama alanlarında incelemelerde bulunan Rektör Akan çalışmalarla ilgili Dekan Taşkıran’dan bilgi aldı. Haber Merkezi, Fotoğraf Stüdyosu, TV Stüdyosu ve Radyo Stüdyosu ile ilgili altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Akan, kütüphanede bulunan öğrencilerle kısa bir sohbet gerçekleştirdi.
Akademik Kurul, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ve İletişim Fakültesi öğretim üyelerinin beraber yedikleri öğle yemeğinin ardından son buldu.