Jülide Ateş ve Ramazan Kurnaz İletişim Fakültesi’nde

Show Tv Ana Haber Bülteni spikeri Jülide Ateş ve Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Kurnaz Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesine konuk oldular. Medya ve İletişim Topluluğu’nun düzenlediği etkinlik kapsamında 3 Mayıs 2016 Salı günü öğrencilerle buluşan Ateş ve Kurnaz, öğrencilerle mesleki deneyimlerini paylaştı. Söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
İlk olarak söz alan Jülide Ateş, öğrencilere mesleğe nasıl başladığı ile ilgili bilgi verdi. Çok kanallı yayıncılık sistemine geçilmesiyle birlikte ortaya çıkan spiker ve personel ihtiyacının TRT tarafından karşılanılamadığını söyleyen Ateş, bu açığın güzellik yarışmalarında dereceye giren eğitimli kişilerden karşılandığını belirtti.
“Kadın cinayetleri meşrulaştırılıyor”
Ateş’in konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Kadın cinayetlerinin “namus cinayeti” adı altında meşrulaştırıldığını söyleyen Ateş, haber sunumlarında kadının temsil edilişine dikkat çekti.
“Sosyal Medya Habercilik Anlayışını Değiştirdi”
Show Ana Haber Genel Yönetmeni Ramazan Kurnaz ise konuşmasında sosyal medyanın habercilik anlayışını dönüştürdüğünden bahsetti. Show Ana Haber olarak WhatsApp ihbar hattı oluşturduklarını söyleyen Kurnaz, toplam haberlerin yüzde otuzunun ihbar hattına düşen haberlerden oluştuğuna dikkat çekti.
Soru cevap bölümünün ardından “Medya ve İletişim Topluluğu”nun düzenlediği ankette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan tarafından Jülide Ateş’e “Türkçeyi En İyi Kullanan Haber Spikeri” ve Ramazan Kurnaz’a “En İyi Haber Bülteni” ödülleri verildi.
Söyleşinin ardından Jülide Ateş, Omu Radyo’nun 16.00 Haber bültenini sundu. Haber bülteni sonrasında Ateş ve Kurnaz, Yrd. Doç. Dr. Nur Erdem’in moderatörlüğünde Omu Radyo’nun konuğu oldular.