MUSTAFA KEMAL GÜNEŞDOĞDU’YA VEDA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Çarşamba ilçesindeki kampüsünün inşasında büyük katkıları olan Mustafa Kemal Güneşdoğdu, 7 Şubat Pazar günü hayata gözlerini yumdu.
92 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren hayırsever işadamı Mustafa Kemal Güneşdoğdu için kendi adının verildiği kampüste 8 Şubat 2016 Pazartesi günü düzenlenen bir törenle ebediyete uğurlandı.
Eğitime büyük destek veren, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi ve halen inşaatı süren Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin yapımını üstlenen hayırsever iş adamı için düzenlenen törene, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Rektör yardımcıları, başta İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik olmak üzere fakülte dekanları, öğretim elemanları, ailesi vesevenleri katıldı.
Samsun Valisi İbrahim Şahin hayata veda eden Güneşdoğdu için Allah’tan rahmet dileklerinde bulunarak, “Mustafa Kemal Güneşdoğdu’ya kendi eserlerinin bulunduğu bir yerde veda etmek çok anlamlı.” dedi. Şahin, yakın bir zaman öncesinde Güneşdoğdu’ya Rektör Sayın Prof. Dr. Hüseyin Akan ile yaptığı hastane odasındaki ziyaretinde bile kendisinin halen eğitimle ilgili projelerinden bahsetmesinin çok etkileyici olduğunu dile getirerek yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise yaptığı konuşmada,  “Şu anda bir eğitim ve bilim ocağı olan bu kampüs DSİ’nin bir yerleşkesiydi. Ve şu anda kurulan bu eğitim alanı eğitimcileri ve öğrencileriyle çok önemli bir yer haline geldi. Aynı şekilde Kurupelit Kampüsümüzdeki Mustafa Kemal Güneşdoğdu adını taşıyan amfilerde öğrencilerimiz eğitim görmektedir. Mustafa amcamız bu bina tamamlanıp eğitim vermeye başlayınca bu işin keyifli ve huzur verici olduğunu söylemişti. Ardından başka binalar yaptırmak istediğini söyledi. Yaptığı işlerden hep mutluluk ve huzur duydu. Faydalı ve hayırlı biriydi. Benim temennim bu eğitim ve bilim yuvasından kendisi gibi faydalı ve hayırlı insanlar yetiştirmesidir” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Mustafa Kemal Güneşdoğdu ağabeyimiz damıtılmış su gibi bir hayat yaşamıştır. Onu bu cümleyle ifade edebiliriz. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.
            Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise, Güneşdoğdu’nun vefatından dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Servetinin tamamını eğitime adayan, güzel insan, hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu’yu kendisine yakışır bir şekilde uğurluyoruz. Gerçekten eğitim için Çarşamba’ya büyük katkıları olmuştur. Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
            Törende yapılan konuşmaların ardından Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı dua yaptırarak helallik aldı. Duanın ardından Güneşdoğdu’nun naaşı cenaze namazı kılınmak üzere Çarşamba Rıdvanpaşa Camisi’ne götürüldü ve Göğeceli Camii mezarlığındaki aile kabristanlığına defnedildi.