40 Yıla 40 Fidan

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 40. Yıl etkinliklerinin dördüncü gününü Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’ne taşıdı. İletişim Fakültesi’nin hazırladığı etkinlikte 40. yıla özel “40 Yıla 40 Fidan” dikildi.

Etkinliğe, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan ile Prof. Dr. Şenol Eren, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, yerleşkeye adını veren hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Temiz, Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Yurtseven, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Tören öncesi kısa bir konuşma yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, söze üniversitenin 40.yılını kutlayarak başladı. Taşkıran, başta OMÜ yönetimi olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan konuşmasına ağacın öneminden bahsederek başladı. Akan, “ Yeşili sevelim ve koruyalım. Çünkü yeşilden her türlü konuda besleniyoruz. Örneğin kağıt üretiminde kumaşta, oyuncakta... Nerede boş bir alan bulursak ağaç dikmeliyiz. Mesela meyve ağaçlarını düşünün, çocuklarımız ağaçlara tırmanıp meyveleri yiyebilir, onun tadına varabilirler ” dedi.

Son olarak Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, OMÜ’nün 1975’den bu yana önemli gelişmeler kaydettiğini belirtti. Birleri bin yaparak bugün OMÜ’nün ellibinin üzerinde öğrencisiyle büyük bir üniversite olduğunu söyledi.

Ardından fidan dikimi için önceden hazırlanmış alana görevliler eşliğinde gidilerek tek tek fidanlar dikildi. Fidan dikiminin ardından İletişim Fakültesi binası gezilerek, öğrencilerle sohbet edildi. Daha sonra Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran’ın makamına ziyaret gerçekleştirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi’ne dikilen ağaçlar, OMÜ mezunları adına dikildi ve ağaç sertifikaları mezunlar buluşmasında mezunlara takdim edildi.