Canik Belediyesi ve OMÜ İletişim Fakültesi İşbirliği ile Medya Okuryazarlığı Semineri Düzenlendi

Canik Kent Konseyi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi işbirliği ile “Medyanın esiri olmayın, Medya okuryazarı olun” sloganıyla düzenlenen Medya Okuryazarlığı Semineri 27-28 Şubat’ta Canik Kent Konseyi’nde gerçekleştirildi. Seminere Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcıları Alican Usta, Hamza Abdurrahmanoğlu, OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, öğretim üyeleri Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Yrd. Doç. Dr. Recep Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakın, Yrd. Doç. Dr. Sinan Kaya Yrd. Doç. Dr. M. Nur Erdem, Uzman Nursel Bolat, Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, İletişim Fakültesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
“Bilgi Çağındayız”
Seminerin açış konuşmasını yapan Canik Belediye Başkanı Genç, bilginin iktidar olduğu bir dönemin yaşandığını vurguladı. Genç, “Unutmayalım ki, bilgi çağındayız. Bilgi toplumunda küresel aktörlerin tüketicisi olmak da var, üreticilerden biri olmak da. Bu yüzden bilginin böylesine belirleyici olduğu çağda, dünyadaki her alandaki gelişmeleri doğru okumamız şart” diye konuştu.
“Medya Okuryazarlığına Önem Verilmiyor”
Açış konuşmasının ardından söz alan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, medya okuryazarlığının önemine değindi. Bilinçsiz medya kullanımının çocuklar üzerinde tehlikeli etkiler bıraktığını söyleyen Prof. Dr. Taşkıran, Türkiye’de medya okuryazarlığı eğitiminin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Taşkıran, “Gelişmiş ülkelerde medya okuryazarlığı dersleri verilirken, Türkiye’de maalesef bu ders önemsenmiyor ve medya okuryazarlığı dersini sosyal bilgiler öğretmenleri veriyor. Oysa bu dersi en sağlıklı şekilde İletişim Fakültesi uzmanları verebilir. Bu konuda inşallah Milli eğitim Bakanlığımız gerekli girişimleri yapar" dedi.
İki gün süren etkinlik kapsamında İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Yrd. Doç. Dr. Recep Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakın, Yrd. Doç. Dr. Sinan Kaya Yrd. Doç. Dr. M. Nur Erdem Uzman Nursel Bolat, katılımcılarla “Medya Okuryazarlığı”, “Bilinçaltı Reklamlar”, ““İnternet Gazeteciliği”, Tüketim Kültürü ve Reklamlar”, “Haber Fotoğrafı ve Manipülasyon”, “Güvenli İnternet Kullanımı – Anne ve Baba Rehberi”, “Sosyal Medya Okuryazarlığı”, “Televizyon Dizileri Üzerinden Yaşam Düzeyi Pazarlaması” konuları hakkında bilgilerini paylaştı.
Seminer soru-cevap bölümünün ardından katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.