İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta Haberin Sesi Programına konuk oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta Haberaks TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Burcu Düzgün Çoban’ın hazırlayıp sunduğu Haberin Sesi programına katılan Prof. Dr. Usta,  İletişim Fakültesi ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Fakültenin işlevselliğini ve projelerini anlatan Prof. Dr. Niyazi Usta, “Samsun ve çevresinde kültürel ve arkeolojik belgeseller çekmeyi düşünüyoruz, fakültemiz bu projelerle günümüz dünyasının gelecek nesillere aktarım görevini üstlenecek” dedi.

Sosyal medya sorgulamadan kabullendiriyor

Sosyal medya içerisinde haberin doğruluğu ve iletişimin ahlaki prensiplerine uygunluk konusunda bilgi kirliliğinin söz konusu olamayacağını vurgulayan Prof. Dr. Niyazi Usta, “Sosyal medya bilgi alternatifine yönelimi engelliyor ve kişilere sorgulamadan kabul etme eğilimi kazandırıyor” dedi.

Ebeveynlere iletişim tavsiyesi

Prof. Dr. Niyazi Usta, “İletişimde yaşanan problemlerin nedeni, karşı tarafı anlamamak ve ya sorunu anlatamamaktır” dedi.  Kuşaklar arası iletişim bozukluklarıyla sorunu örneklendiren Prof. Dr. Niyazi Usta, ebeveynlere tavsiyesinde “Geleneksel ve dini yaşayış tarzları ile kültürü korurken gençleri de anlamak gerekir” şeklinde konuştu.

Sosyolojinin iletişime etkileri

Uluslar ve kültürler arası iletişimin bireye olan katkısından bahseden Prof. Dr. Usta, “ Yapılacak kültürel ve arkeolojik belgesel topluma da büyük katkı sağlayacak. Böyle faaliyetlerin gerçekleştirilmesi toplum adına da değer katan bir erdem olur” diyerek sözlerini tamamladı.