İletişim Fakültesi Öğretim Elemanları ve Öğrencileri, Canik Basın Çalıştayı na katıldı

Canik Belediyesi, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla basın çalıştayı düzenledi.  8 Ocak 2016 Cuma günü Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Basın ve Enformasyon Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar, Ondokuz Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri, Pisi Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, öğrencileri ve basın mensupları katıldı.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in konuşmasıyla başlayan çalıştayda “Medya ve Etik” , “Yerel Medya”, “Görsel Medya”, “İnternet Medyası” , “Spor Haberciliği” başlıkları ele alındı. Samsun ve Türkiye’de basının sorunlarının tartışıldığı oturumlarda konuşmacılar çözüm önerilerini ifade ettiler. Çalıştay kapsamındaki oturumlarda sunulan önerilerin bir çalışma olarak hazırlanması ve gerçekleştirilmesine yönelik girişimlerin başlatılması kararlaştırıldı.
Sabah gerçekleştirilen ilk oturum, konuklar onuruna verilen yemekle sonlandı.