Kadın ve Hayat Konferansı Yapıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Öğrenci Topluluğu tarafından 8 Mart Kadınlar Günü dolaysıyla  İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda 9 Mart 2015 Pazartesi Günü  "8 Mart Kadın ve Hayat Konferansı" düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, İletişim Fakültesi Dekanı Nurdan Öncel TAŞKIRAN, Anahtar Eğitim Danışmanlık Uzmanları Eray Beceren ve Ayça Mumkule, İletişim Fakültesi Öğretim üyeleri,  öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

Eğitim Uzmanı Ayça Mumkule yaptığı konuşmada kadınların iş hayatında yaşadığı baskılara vurgu yaparak kadınların yaşadığı sorunları anlattı. Birçok kadının iş hayatında farklı şekillerde mobbing gördüğünü ifade ederek, bu nedenle özgüven sorunu yaşadıklarını belirtti.

Eğitim Uzmanı Eray Beceren ise beyinin yapısı hakkında bilgi verdikten sonra çoklu zeka’da beynin işleyişini anlattı. Kadınların duygu dünyası ile erkeklerin duygu dünyası arasındaki farklılıkların olduğunu belirterek, kişilerde duygusal bilinç, özdeğerlendirme ve özgüven’in nasıl bir gelişme gösterdiğini ve özbilinç’in şekillenmesini örnekler üzerinden değerlendirdi.

Öğrencilerin konuyla ilgili sorularının cevaplanması ve katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesiyle program son buldu.