“Öğrenci ve Sektör Buluşması”

Yazar: | Tarih: 22 Mart 2018

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Reklam Topluluğu “Öğrenci ve Sektör Buluşması” etkinliğinde Farzımisal Reklam Ajansı çalışanları konferans düzenledi

OMÜ Reklam Topluluğu öğrenci ve sektör çalışanlarının buluşması kapsamında Farzımisal Reklam Ajansı çalışanları öğrencilerle bir araya geldi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Karagöz İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oktan ve Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Recep Yılmaz Radyo Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çakın Çarşamba İlçe Müftüsü Osman Karagöz öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney konuşmasında fakültenin etkinliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Siz böyle etkinlikler yaptıkça şehirde yaşadığımızı hissediyoruz.” diye konuşan Mustafa Güney emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinliğe Farzımisal Reklam Ajansı çalışanları Tuğba Kutbay Burak Dinç Elif Yasan Yağmur Baş ve ajans kurucusu Evren Ertan katıldı. Ertan sektördeki işleyişi deneyim ve bilgi birikimini İletişim Fakültesi öğrencileriyle paylaştı. Genç fikirlere ulaşmanın önemini dile getiren Ertan “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Genç beyinlere ulaşmamızı sağlayan ve bu etkinlikte emek veren herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

“Marka işini iyi yapan insanı buluyor”

Samsun’un yanı sıra şehir dışında da birçok çalışma yaptığını söyleyen Evren Ertan öğrencilere verdiği tavsiyelerde “Önemli olan işini iyi yapmaktır. Ne kadar uzakta olura olsun marka işini iyi yapan insanı buluyor.” şeklinde konuştu. Ertan çalışma sürecini “Marka ile ajansın ilk tanışma sürecini flört dönemi olarak adlandırabiliriz. Belirli bir süre sonra karşılıklı memnuniyet mümkünse bu ilişki kalıcı hale gelecektir.” sözleriyle ifade etti.

“Yaratıcılık için çok okumak gerekli”

Evren Ertan öğrencilere verdiği tavsiyelerde “Yaratıcılık doğuştan gelmez sahip olmak için çok gezmeli çok görmeli ve en önemlisi çok okumalısınız. Yaratıcılığınızı ancak bu şekilde geliştirebilirsiniz.” dedi.

Reklamcı Evren Ertan konferans sonrası gerçekleşen söyleşide İletişim Fakültesi öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Etkinlik Dr. Öğr. Üyesi Recep Yılmaz’ın Evren Ertan’a teşekkür plaketi takdim etmesi katılan öğrencilere katılım belgesi verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.