"Sokağın Renkleri" Dijital Sergisi

Yazar: kevser.akyoloktan | Tarih: 6 Ocak 2024

İletişim Fakültemizde Metaverse Evreninde Düzenlenen “Sokağın Renkleri” Dijital Sergisi gerçekleşti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesinde, Yeni Medya Topluluğu tarafından ikincisinin düzenlendiği dijital sergi ve Metaverse evreninde İletişim Fakültesi'nin 3D modellemesi ile projenin tanıtımı gerçekleştirildi.

OMÜ İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen proje tanıtımına İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Kaya, İletişim Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mevlüde Nur Erdem, Doç. Dr. Ahmet Oktan, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Kılınç, Dr. Öğr. Üyesi Gülten Arslantürk, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Turgut, Arş. Gör. Dr. Kevser Akyol Oktan ve çok sayıda öğrenci katıldı. OMÜ Yeni Medya Topluluğu Dijital sergide sokağın çeşitli renklerini ve sokak yaşamının farklı yönlerini ele alarak farklı kategorilerde fotoğraf, Afiş, İllustrasyon, 3D, Video eserler çıkardı. Bu eserler Spatial.io’yu kullanarak Metaverse evrenine taşındı.

“Çarşamba ilçemizin belirli tarihi simgelerini dijitale taşıdık.”

Etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren OMÜ Yeni Medya Topluluğu başkanı Merve Cengiz, “Çalışmalarımızda ele aldığımız 3D projelerde kendi okulumuzun iç-dış mekânı ve Çarşamba ilçesinin belirli tarihi simgelerini dijitale taşıdık. Projelerde kullandığımız programlar Autodesk Maya, Adobe Substance 3D Painter, Unity kullandık. 3D modelleme çalışmalarını Mayada yaptıktan sonra Texture boyamasını Substance programında boyamasını tamamladık. Render görüntülerimizi aldıktan sonra Unity'le birlikte Metaverse evrenine taşıdık. Metaverse evrenine Spatial.io’yu kullandık ve bizlere sunduğu sanal dünyada yaptığımız çalışmaları başta iç mekan modellemesi olmak üzere sanal dünyaya taşıdık. Elimizdeki çalışmaları yükledik ve sizlerin paylaşımına sunduk.” ifadelerini kullandı.

Projeye katkıda bulunan Arş. Gör. Dr. Kevser Akyol Oktan ve Doç. Dr. Ahmet Oktan’ a teşekkür belgeleri İletişim Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mevlüde Nur Erdem tarafından takdim edildi.