Staj İmkanı: Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), spor iletişimi ve pazarlaması alanında kariyer yapmak isteyen İletişim Fakültesi öğrencilerine staj imkânları sunmaktadır.

Staj programlarında gençlerin öğrenimleri sırasında edindikleri teorik ve pratik bilgileri gerçek iş ortamında uygulayarak pekiştirmeleri, sektördeki hizmet sunumu sürecini kavramaları, uluslararası bir spor kurumunda deneyim kazanarak iş hayatına yönelik birikimler elde etmeleri ve mesleki gelişimleri yanında çalışma yaşamına uyum sağlamaları hedeflenmektedir.

Staj süresince öğrencilere TMOK'un görev ve sorumluluk alanındaki tüm uygulamaları, yürütmekte olduğu proje ve etkinlikler ve bunların iletişimi hakkında güncel bilgiler aktarılmakta, TMOK'un Kurumsal İletişim Departmanında fiilen çalışarak uluslararası spor kuruluşları ve organizasyonlarında iletişim ve etkinlik süreçlerini öğrenme fırsatı sağlanarak kariyer planlamalarına yardımcı olunmaktadır.

Staj programları her akademik yılın Güz (Eylül - Aralık). Bahar (Ocak-Mayıs) ve Yaz (Haziran - Ağustos) dönemlerinde uygulanmaktadır. TMOK 1 ila 3 ay olarak uygulanan staj sürelerini, üniversitelerin taleplerine bağlı olarak belirlemektedir.

TMOK staj başvurularınu yalnızca üniversiteler üzerinden almakta ve stajyerler; adayların nitelik ve ilgi alanları göz önüne alınarak yapılan değerlendirme sonrasında belirlenmektedir.

Araştırmacı, gelişime açık, stajı bir zorunluluk olarak değil, deneyim kazanma fırsatı ve kariyere bir adım olarak gören, iyi düzeyde Ingilizce bilgisine sahip. iş ahlakı ve disiplinini benimsemeye hazır öğrenciler tercih edilmektedir.

Bu niteliklere sahip olduğunu düşünen öğrencilerimiz stajyer adayı başvurularını staj dönemi öncesindeki ay içerisinde ik@olimpiyat.org.tr adresi üzerinden yapabilir.