Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Organizasyon ve Medya topluluğu iş birliğiyle “İletişim Araştırmalarında Nitel Yöntem: Odak Grup Çalışması” konulu eğitim semineri OMÜ İletişim Fakültesi’nde Doç. Dr. Günseli Bayraktutan tarafından verildi.
“İletişim Araştırmalarında Nitel Yöntem: Odak Grup Çalışması” adlı eğitim semineri Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günsel Bayraktutan tarafından OMÜ İletişim Fakültesi sinema salonunda gerçekleşti.
Eğitim Seminerine Rektör Danışmanı ve Gazetecilik bölüm başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Sinan Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oktan Radyo Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çakın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Recep Yılmaz Yeni Medya ve İletişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nur Erdem akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kolektif düşünce ideoloji ve önyargıları ortaya koymak için “odak grup”
İletişim alanında birçok çalışması bulunan Doç. Dr. Günsel Bayraktutan Odak Grup çalışmalarının tarihsel gelişim süreci araştırma süreci teknikleri veri analizi ve yapılış aşamaları hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaştı.
Odak Grup Çalışmalarının tercih edilme sebepleri hakkında Bayraktutan “Odak Grup çalışmaları kollektif düşünce ideoloji ve önyargıları ortaya koymak için tercih edilen bir yöntemdir. Diğer çalışma yöntemlerine göre daha fazla özveri gerektiren fakat çabuk maliyeti az olması ve büyük miktarlarda verileri sunması bağlamında tercih edilen bir araştırma yöntemidir.” dedi.
Akademisyen ve öğrencilerin karşılıklı etkileşimde bulunduğu seminer Dr.Öğretim Üyesi Beste Nigar Erdem’in Doç. Dr. Günseli Bayraktutan’ a teşekkür plaketi takdimiyle seminer sona erdi.