Biz Kimiz?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi, uluslararası alanda akademik bilginin güncellenmesine ve teorinin şekillenmesine katkı sağlayan akademisyenleri ile uygun fiziksel altyapısı, yenilikçiliği destekleyen yönetsel-kültürel iklimi ve bilinçli öğrencileri sayesinde kurulduğu günden bu yana hatırı sayılır çok sayıda başarıya imza atmış bir eğitim kurumudur.
2010 yılında kurulan fakültemiz kadrosunda 2 profesör, 7 doçent, 10 doktor öğretim üyesi, 4 öğretim görevlisi, 11 araştırma görevlisi bulunmakta olup, halihazırda 4 lisans ve 2 lisansüstü programında bin 500’e yakın öğrenci eğitim almaktadır.
Akademik Vizyonumuz ve Niteliğimiz Nedir?
Akademisyenlerimiz uluslararası alanda bilginin güncellenmesine ve iletişim teorisinin şekillenmesinde aktif rol oynamaktadır. Öğretim üyelerimiz tarafından muhtelif yerlerde yapılan yayınların yanı sıra bugüne kadar biri Web of Science, ikisi Scopus tarafından dizinlenen toplam 9 uluslararası kitap çıkarılmıştır. Ayrıca, dilimizde yayımlattığımız kitaplar vasıtasıyla Türkçe literatürün gelişimine katkı sağlayan fakültemiz bünyesinde Middle Black Sea Journal of Communication Studies isimli dergimiz 2016’dan bu yana düzenli olarak faaliyet göstermektedir.
Karekod Linki: Yayınlar ile ilgili link eklenecektir
Hangi İmkânlar Vasıtasıyla Öğrencilerimiz Neleri Başardı?
Fakültemizde Haber Merkezi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi, Fotoğraf Stüdyosu, Televizyon Stüdyosu, MAC Laboratuvarı, Radyo Stüdyosu, Kurgu Laboratuvarı, Yeni Medya ve IT Laboratuvarı ve Kısa Film Atölyesi bulunmaktadır.
Atölye, stüdyo ve laboratuvarlarımızda, derslerde edindikleri teorik ve uygulama bilgilerini pekiştirme fırsatı bulan öğrencilerimiz bugüne kadar pek çok prestijli yarışma katılmış ve 55 ödül ile geri dönmüştür. Karekod Linki: Ödüllerle ilgili link eklenecektir
Programlarımız ve Sundukları İş İmkânları Nelerdir?
Fakültemizde Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema, İletişim ve Tasarımı bölümlerine bağlı 4 lisans programı yer alırken, Medya ve İletişim Bilimleri ile Radyo, Televizyon ve Sinema yüksek lisans programları da bulunmaktadır. Öğrencilerimiz edindikleri kazanımlar sayesinde, gazete, radyo ve televizyonlarda habercilik ve program yapımcılığı, reklam ajanslarında medya planlamacılık, metin yazarlığı, tasarımcılık, stratejik planlamacılık, sanat yönetmenliği, yaratıcı yönetmenlik, kurumsal iletişim yöneticiliği, senaristlik, film yönetmenliği, yapımcılık, öğretmenlik, kaymakamlık, uzmanlık başlıklarında toparlanabilecek işlerde istihdam edilmektedir.
Öğrencilerimize Hangi Yurtdışı Değişim Programlarını Sunuyoruz?
Fakültemiz İspanya, İtalya, Macaristan, Portekiz, Slovakya, Romanya, Polonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya’da eğitim veren toplam 15 üniversite ile Erasmus Programı çerçevesinde öğrenci değişim anlaşması imzalamıştır. Öğrencilerimiz söz konusu değişim programlarından aktif bir şekilde faydalanmakta ve gittikleri ülkelerde edindikleri deneyimlerle dünyaya ilişkin perspektiflerinin genişlemesine katkı sağlanmaktadır.
Mesleki, Kültürel ve Sosyal Atmosferi Hangi Yollarla Destekliyoruz?
Üniversitemizde SKS bünyesinde mesleki ve sosyal kategorilerde sınıflandırılan iki tür topluluk yapısı bulunmaktadır. Mesleki topluluklar fakültelere özgü iken, sosyal topluluklar genel niteliktedir. Bu bağlamda fakültemiz çeşitli topluluklar ile mesleki alanda öğrencilerimizin gelişimini ve deneyim edinmesini desteklemektedir. Öğrencilerimiz topluluklar bünyesinde bugüne kadar pek çok etkinlik ve organizasyon gerçekleştirmiştir. Bunların yanı sıra bisikletten satranca 93 alanda faaliyet gösteren sosyal topluluklar vasıtasıyla üniversitemiz, öğrencilerimizin kültürel gelişimini olanaklı kılacak atmosferi oluşturmak için gerekli olan kurumsal zemini sunmaktadır.