Mezun Kimlik Kartı Uygulaması

Üniversitemiz mezunlarımızla bağlarımızı güçlendirmek, iletişimi arttırmak ve Üniversitemiz çeşitli imkanlarından faydalanmasının devamlılığını sağlamak amacıyla "Mezun Kart" uygulamasına geçilmiştir. Mezun kimlik kart avantajlarının bazıları şunlardır: Omü Sosyal Tesislerin (Konuk Evi, Omü Sahil Tesisleri, Olimpik Havuz, Spor Salonları, Yemekhaneler) olanaklarından faydalanması, merkez kütüphaneden faydalanılması, Kampüs giriş ve çıkışlarında güvenlik görevlilerine gösterilerek giriş çıkışlarda kolaylık sağlanması. Bunların yanı sıra mezun kimlik kartının sağlayacağı olanakların kapsamının genişletilmesi için de çalışmalar devam etmektedir.

Mezun kimlik kartı için iki seçenek sunulmuştur. İlk olarak; kimlik kartı almak isteyenlerin, kart ücretini belirtilen hesaba yatırarak, başvurusunu mezun bilgi sistemi üzerinden yapmaları gerekmektedir. Diğer bir seçenek olarak da mezunlarımız sanal mezun kimlik kartı edinebilirler. Sanal kimlik kartı için başvuru ücretsizdir. Mezun kimlik kartı başvuruları, mezun bilgi sistemi (http://mbs.omu.edu.tr/) aracılığıyla yapılmakta olup, mezunlarımızın öncelikli olarak eğer yoksa üyeliklerini yapmaları gerekmektedir.