Görme Engellilere Yönelik Restoran Menüsü Uygulamaya Geçti

Yazar: kevser.akyoloktan | Tarih: 26 Ocak 2024

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema ile Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri ve Atakum Belediyesi iş birliğiyle görme engellilerin faydalanabilecekleri Braille alfabesi ve QR kodu ile hazırlanan restoran menüsü uygulamaya geçti.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ile eşi Gülay Deveci, OMÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, Atakum Belediyesinin ortak olarak yürüttüğü görme engelli bireylerin Braille alfabesi ve QR kod sayesinde sipariş verebileceği restoran menüsü projesinin uygulama sunumuna katıldı. Seyir Tesisi’nde gerçekleştirilen uygulama sunumuna OMÜ Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, projeyi hazırlayan OMÜ öğrencileri, görme engelli bireyler ile belediye personelleri katıldı.

Haberin detayları için tıklayınız.