‘’Farklılıklarımızda Afette Gönüllüyüz’’ Projesi

Yazar: kevser.akyoloktan | Tarih: 26 Ocak 2024

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, Samsun Engelliler Federasyonu’nun başvuru sahibi olduğu “Farklılıklarımızla Afette Gönüllüyüz” projesinin tanıtım videosunu hazırladı. Ayrıca öğrenciler görme engelli bireylerin de tanıtımın tümünden haberdar olabilmesi için videoya sesli betimleme tekniği ekledi.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Oktan’ın yürüttüğü, danışmanlığını Araştırma Görevlisi Emine Sermin Türetgen’nin üstlendiği Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında öğrenciler, gençlerin ve engellilerin Afet ve Acil Durum Gönüllülüğü konusunda bilgilendirilmesini sağlamak için projeyi tanıttı. Hümeyra Akgün, Muhammed Emre Öztürk, Kemal Ünal, Emre Derici’nin oluşturduğu proje ekibi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2021 Genel Çağrı dönemi kapsamında bu projeyle, gençlerin özellikle engellilerin, afet alanlarında gönüllülük faaliyetlerine katılımlarının teşvik edilmesini amaçladı.

Haberin detayları için tıklayınız.